مهارت های زندگی

در میان گذاشتن سابقه روابط عاطفی با شریک زندگی: بله یا خیر؟ ( بخش اول)

به گزارش راه پایدار :

آیا زوجین باید تاریخچه روابط عاطفی شان را برای یکدیگر تعریف کنند؟

آیا شما از جمله کسانی هستید که معتقدند زوجین باید جیک و پیک روابط عاطفی گذشته شان را برای هم تعریف کنند تا صمیمیت بیشتری بین شان برقرار شود و سطح اعتمادشان به هم بالا برود، یا اینکه معتقدید که گذشته شما حریم امن خصوصی شماست و افشای آن بیشتر خسارت به بار می آورد تا اینکه منجر به تحکیم رابطه زناشویی شود؟

 آیا تاکنون این سوال برای تان پیش آمده است که باید گذشته عاطفی خود را با شریک فعلی تان در میان بگذارید یا نه، بهتر است آن را مثل یک راز پیش خود نگه دارید و هیچ سخنی درباره آن نگویید؟

اگر شما از جمله کسانی هستید که ازدواج مجدد کرده اند، یا رابطه شان را با نامزد قبلی شان به هم زده اند و دوباره نامزد کرده اند، احتمالا به این موضوع فکر کرده اید که چیزی از رابطه عاطفی و خصوصی سابق تان را با نامزد جدیدتان در میان بگذارید یا خیر؟

فکر می کنید اگر از گذشته عاطفی خود حرفی بزنید، این صداقت شما را می رساند و به تحکیم رابطه جدید شما کمک می کند، یا اینکه نه، حتی اشاره ای به آن هم همه چیز را خراب می کند و دلیلی ندارد که از آن حرفی بزنید.

اگر می خواهید همه جوانب کار را بسنجید و ببینید که ارزش اش را دارد تا از حریم خصوصی گذشته تان پرده بردارید یا نه باید که به هر قیمتی که شده آن را مسکوت بگذارید در خواندن این متن با ما همراه شوید.

در میان گذاشتن سابقه روابط عاطفی با شریک زندگی بله یا خیر؟ ( بخش اول)

در بخش اول این متن نگاهی کلی به این موضوع و برخی از جوانب مهم  آن می اندازیم و در بخش دوم و پایانی که به دنبال همین متن منتشر می شود، به ارزیابی محاسن و معایب آن پرداخته و از زاویه دید روان شناسان و تحقیقات علمی جدید کمی دقیق تر به این موضوع نگاه می کنیم.

تصمیم گیری در مورد اینکه آیا شما و همسرتان باید تاریخچه عاطفی خود را با یکدیگر در میان بگذارید، تصمیمی واقعاً شخصی است. این تصمیم کاملا به  نوع رابطه، و حس اعتماد دو طرف رابطه بستگی دارد.

هیچ معیار جهانی یا گزینه واحد قابل اجرایی وجود ندارد، زیرا به تعداد هر زوجی، ارزش‌ها و باورهای متفاوتی وجود دارد؛ اینکه زوجین چقدر آماده پذیرش تجربیات عاطفی یکدیگرند به طرز فکر، دیدگاه باز یا بسته شان در مورد تجربیات صمیمانه  قبلی و موارد بسیار دیگری بستگی دارد.

برخی از افراد بر این باورند که با درمیان گذاشتن حتی جزئی ترین چیزها در رابطه عاطفی سابق شان با همسرشان سطح اعتماد رابطه زناشویی شان را بالا می برند، از دغدغه و نگرانی همسرشان می کاهند، و با زبان بی زبانی ترجیحات و الویت ها و حد و مرزهای شان را تعیین می کنند و در نهایت پایه های رابطه صمیمانه شان را محکم تر می کنند.

روابط عاطفی

از سوی دیگر، برخی دیگر معتقدند که صحبت در مورد سابقه عاطفی شان، بهانه ای برای ایجاد ناامنی روانی و درگیری با همسرشان می شود.

سخن گفتن از گذشته عاطفی نه تنها کمکی به استحکام رابطه جدید نمی کند که چه بسا مثل جرقه ای عمل می کند که در شرایط خاصی به سهولت، کلیت رابطه را به آتش می کشد.

بنابراین، قبل از هر تصمیمی در این مورد باید که  به دقت ویژگی های رابطه جدیدتان را بسنجید و شناخت و درک بیشتری از شریک زندگی تان پیدا کنید.

صحبت کردن در مورد سوابق عاطفی

قبل از اینکه شما و شریک زندگی تان تصمیم بگیرید جزئیاتی در مورد سابقه عاطفی خود را با یکدیگر در میان بگذارید، باید عوامل خاصی را در نظر بگیرید:

در میان گذاشتن سابقه روابط عاطفی با شریک زندگی بله یا خیر؟ ( بخش اول)

 میزان راحتی هر دوی شما در این نوع مکالمه

اگر به هر دلیلی هر یک از شما احساس راحتی نمی کنید و آمادگی ندارید که در این مورد حرفی بزنید باید که به احساسات و حد و مرزهای یکدیگر احترام بگذارید و منتظر بمانید تا زمانی فرا برسد که هر دو احساس امنیت بیشتری داشته باشید.

 هدف یا به اصطلاح نیت شما

چرا دانستن گذشته عاطفی شریک زندگی تان اهمیت دارد؟ آیا قصد شما ایجاد درک و نزدیکی بیشتر است یا نه نیت تان قضاوت یا مقایسه سوابق عاطفی خودتان با اوست؟

پاسخ به این پرسش‌ها سرنخ‌های ارزشمندی به دست تان می دهد که بدانید اصولا چقدر مناسب است که از سابقه عاطفی خود حرفی بزنید یا از سابقه عاطفی همسرتان چیزی بدانید.

در میان گذاشتن سابقه روابط عاطفی با شریک زندگی بله یا خیر؟ ( بخش اول)

 هرگز فراموش نکنید که با احترام در این مورد صحبت کنید

به هر حال، همه ما گذشته عاطفی خودمان را داریم و هرگز نباید با حالتی تحقیرآمیز به آن اشاره ای کنیم  یا در موردش قضاوتی بکنیم یا اینکه طوری رفتار کنیم که انگار از آن به عنوان وسیله ای علیه همسرمان برای ایجاد ناامنی استفاده می کنیم.

هر انسانی حریم خصوصی و گذشته خصوصی خود را دارد و نباید به بهانه ایجاد اعتماد یا صمیمیت یکدیگر را تحت فشار روانی برای افشای آن قرار دهیم.( ادامه دارد…)

کانال تلگرامی سواد زندگی: savadzendegi@

منبع : سواد زندگی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید