خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید/ کاهش خطر سکته مغزی
![خوردن خربزه و هندوانه را از دست ندهید/ کاهش خطر سکته مغزی 1 d8aed988d8b1d8afd986 d8aed8b1d8a8d8b2d987 d988 d987d986d8afd988d8a7d986d987 d8b1d8a7 d8a7d8b2 d8afd8b3d8aa d986d8afd987db8cd8af daa9 64c0e255c437b](https://rahepaydar.ir/wp-content/uploads/2023/07/d8aed988d8b1d8afd986-d8aed8b1d8a8d8b2d987-d988-d987d986d8afd988d8a7d986d987-d8b1d8a7-d8a7d8b2-d8afd8b3d8aa-d986d8afd987db8cd8af-daa9_64c0e255c437b-780x470.jpeg)
به گزارش خبرگزاری مهر، خربزه یکی از بهترین میوههای تابستانی به شمار میرود. طبیعت خربزه از نظر سردی و گرمی معتدل و تر (رطوبتی) است که هرچه شیرینتر باشد «گرمی و تری» خربزه بیشتر است. خربزه برای تقویت اشتها مفید است و دارای ویتامینهای A و B و C است و دارای کلسیم، پتاسیم، فسفر و ضد سرطان و ضد انعقاد خون و سکته است.
این میوه در درمان سل، سوختگیهای روی پوست، عطش، کم خونی، بی اشتهایی، نرم کردن سینه، نقرس، سنگ کلیه، کمبود شیر مادران، خشکی پوست، نفخ و…، مفید است. همچنین خربزه چون دارای قند است اثر مفیدی در اشخاصی که مبتلا به سل ریوی و یا کم خونیهای مختلف هستند، برجای میگذارد.
ویتامین A موجود در آن سلولهای بدن را ترمیم کرده و یکی از عوامل تجدید جوانی میشود. خربزه و طالبی سرشار از آب بوده و برای رفع عطش و تقویت اشتها مفید و مؤثر هستند.
بر همین اساس، هندوانه نیز سرشار از مواد مغذی است.
هندوانه غنی از پتاسیم و ویتامینهای A،C و B است. اما آنچه که باعث رنگ قرمز هندوانه شده است، وجود لیکوپن یک آنتی اکسیدان است. مطالعات و تحقیقات متعددی از مزایای مفید لیکوپن حکایت کردند.
این ماده یک آنتی اکسیدان شناخته شده است که باعث کاهش خطر سکته مغزی و همچنین کاهش فشارخون میشود. اگر چه ممکن است هندوانه فیبر بسیار زیادی نداشته باشد، اما کالری و چربی کمی دارد و حاوی مقدار زیادی آب است.