ارتباط تغذیه با شیرمادر و کاهش مرگ و میر نوزادان
![ارتباط تغذیه با شیرمادر و کاهش مرگ و میر نوزادان 1 d8a7d8b1d8aad8a8d8a7d8b7 d8aad8bad8b0db8cd987 d8a8d8a7 d8b4db8cd8b1d985d8a7d8afd8b1 d988 daa9d8a7d987d8b4 d985d8b1daaf d988 d985db8cd8b1 64d0b3a1c1c65](https://rahepaydar.ir/wp-content/uploads/2023/08/d8a7d8b1d8aad8a8d8a7d8b7-d8aad8bad8b0db8cd987-d8a8d8a7-d8b4db8cd8b1d985d8a7d8afd8b1-d988-daa9d8a7d987d8b4-d985d8b1daaf-d988-d985db8cd8b1_64d0b3a1c1c65.jpeg)
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، بر اساس مطالعهای که روی نزدیک به ۱۰ میلیون نوزاد آمریکایی انجام شد، تغذیه با شیرمادر با کاهش ۳۳ درصدی مرگ و میر نوزادان در سال اول مرتبط است.
این تحقیق به بررسی نوزادان متولد شده بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ پرداخت. این تحقیق بر اساس مطالعات کوچکتری که کاهش مرگ و میر را بین ۱۹ تا ۲۶ درصد نشان میدهد، گسترش مییابد.
دکتر «جولی ور» محقق ارشد از مرکز پزشکی کودکان سینسیناتی، گفت: «تغذیه با شیرمادر در برابر بسیاری از بیماریهای حاد و مزمن برای نوزادان و کودکان بسیار محافظت کننده است.»
ور گفت: «تغذیه با شیرمادر در طول دو ماه اول، بروز سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را تا ۴۰ درصد کاهش میدهد. اگر نوزادان بین چهار تا شش ماهگی از شیر مادر تغذیه شوند، این رقم به ۶۰ درصد میرسد. در میان نوزادان نارس، تغذیه با شیر مادر باعث کاهش مرگ و میر ناشی از آنتروکولیت نکروزان میشود که یک بیماری خطرناک روده است.»
ور در ادامه افزود: «شیرمادر مملو از مولکولهای محافظت کننده سیستم ایمنی، اجزای زیست فعال است که واقعاً سیستم ایمنی کودک را تقویت میکند.»
برای این مطالعه، محققان از دادههای مرکز ملی آمار بهداشتی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده استفاده کردند و دادههای گواهی تولد را با دادههای مربوط به مرگ نوزادان مقایسه کردند.
این تجزیه و تحلیل به بررسی این موضوع پرداخت که آیا شروع شیردهی، همانطور که در شناسنامه ثبت شده است، با مرگ نوزاد بین روز ۷ تا پایان سال اول مرتبط است یا خیر.