هند پرواز آزمایشی با هدف ارسال فضانورد انجام داد
هند پرتاب آزمایشی بدون سرنشینی با هدف ارسال فضانوردان در آینده به مدار زمین انجام داد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، هند که قرار است طی ماموریتی موسوم به گاگانیان(Gaganyaan) فضانوردان را به مدار ماه بفرستد در این راستا یک ماموریت آزمایشی بدون سرنشین انجام داده است. در این ماموریت سیستم پرتاب-فرار ماژول فضانوردان گاگانیان آزمایش شد و هند گام بزرگی به سوی اولین ماموریت سرنشیندار خود برداشت.
اوایل صبح روز شنبه(۲۱ اکتبر)، این کشور یک آزمایش بدون سرنشین از سیستم فرار اضطراری کپسول جدید خدمه خود انجام داد که نشان داد در صورت بروز مشکل در حین پرتاب، میتوانند از موشک دور شوند.
این یک قابلیت حیاتی برای فضاپیمایی است که قرار است برای اولین بار در سال ۲۰۲۴ فضانوردان را در ماموریت گاگانیان به مدار زمین ببرد.
آزمایشی که به عنوان TV-D۱ شناخته میشود، یک نسخه آزمایشی بدون فشار از ماژول سرنشینان گاگانیان و سیستم فرار متصل به آن را در ساعت ۱۲:۳۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۸:۰۰ به وقت تهران) را از مرکز فضایی ساتیش داوان(Satish Dhawan)، در جزیره سریهاریکوتا(Sriharikota) در نزدیکی سواحل جنوب شرقی هند به مدار پرتاب کرد.
این فضاپیما بر فراز یک موشک تک مرحلهای با سوخت مایع که مخصوص این ماموریت ساخته شده بود، پرواز کرد. در طول پرواز مداری سال آینده گاگایان، فضاپیما با موشک قدرتمند Launch Vehicle Mark-۳ هند پرتاب خواهد شد.
در برنامه ماموریت امروز ماژول و سیستم فرار خدمه در ارتفاع حدود ۷.۵ مایلی(۱۲ کیلومتری) از هم جدا شدند و سپس سیستم فرار خدمه موتورهای خود را روشن کرد. این دو در ارتفاع حدود ۱۰.۶ مایل(۱۷ کیلومتر) بالاتر از زمین از یکدیگر جدا شدند و سیستم فرار چترهای خود را باز کرده فرآیند فرود را آغاز کرد.
به گفته سازمان تحقیقات فضایی هند ماموریت همانطور که برنامهریزی شده بود، انجام شد.
آژانس فضایی هند بلافاصله پس از انجام ماموریت از طریق ایکس(توییتر سابق) نوشت: پرواز آزمایشی TV D۱ انجام شد. ماموریت سیستم فرار خدمه طبق برنامه اجرا شد. ماموریت گاگانیان با موفقیت انجام شد.
برنامه فضایی هند در حال حاضر در حال گسترش است. در ماه اوت، این کشور تبدیل به اولین کشوری شد که یک کاوشگر رباتیک را در منطقه قطب جنوب ماه فرود آورد که گمان میرود ذخیرههای بزرگی از یخآب را در خود جای داده باشد.
در اوایل ماه سپتامبر نیز، هند اولین کاوشگر خورشیدی خود را به فضا پرتاب کرد. این کاوشگر ستاره ما را از نقطه لاگرانژ ۱ زمین-خورشید مطالعه خواهد کرد. لاگرانژ ۱، یک نقطه گرانشی پایدار در فاصله حدود یک میلیون مایلی(۱.۵ میلیون کیلومتری) از سیاره ما است.
هند برنامههای فضایی بلندپروازانهای دارد. در اوایل این هفته، این کشور اعلام کرد که قصد دارد تا سال ۲۰۳۵ یک ایستگاه فضایی در مدار زمین ایجاد کند و تا سال ۲۰۴۰ فضانوردان را به ماه برساند.
ماموریت TV-D۱ قرار بود در ساعت ۱۱:۰۰ شب به وقت منطقه زمانی شرقی در روز جمعه(۲۰ اکتبر) انجام شود اما پس از ۳۰ دقیقه تاخیر به دلیل نامناسب بودن آب و هوا با اخطار رایانه مبنی بر وجود مشکلی احتمالی در موشک، این ماموریت متوقف شد. با این حال، تیم ماموریت مشکل را حل کرده و پرواز آزمایشی را انجام دادند.
انتهای پیام
منبع : ایسنا