دانش روز

زیارتگاه زرآباد الموت قزوین

به گزارش راه پایدار:

زیارتگاه زرآباد الموت قزوین یا زیارتگاه امامزاده علی‌اصغر زرآباد به خاطر چنار خونباری که در مقابل این زیارتگاه قرار دارد همه ساله در مناسبت‌های خاصی چون ماه محرم میزبان گردشگران و زائران زیادی از استان‌های مختلف ایران است. در ادامه با آسمونی باشید تا به معرفی زیارتگاه زرآباد الموت قزوین بپردازیم و ماجرای چنار خونبار و ترشح عجیب خون از این چنار را هم ببینید.

معرفی زیارتگاه زرآباد الموت قزوین

امامزاده علی‌اصغر، فرزند امام موسی کاظم (ع)، در روستای زرآباد از توابع بخش رودبار الموت در استان قزوین واقع شده است. این زیارتگاه در ۸۶ کیلومتری شهر قزوین قرار دارد و به‌ویژه در ایام تاسوعا و عاشورا، میزبان زائران بسیاری از مناطق مختلف است. زرآباد روستایی در شمال شهرستان قزوین و در منطقه الموت بخش رودبار الموت شرقی می‌باشد. این روستا در نزدیکی دریاچه اوان واقع شده است.

زیارتگاه زرآباد الموت قزوین
زیارتگاه زرآباد الموت قزوین

ماجرای چنار خونبار زرآباد الموت قزوین

در محوطه زیارتگاه زرآباد الموت و امامزاده علی‌اصغر، چنار کهنسالی به نام “چنار خونبار” وجود دارد که به اعتقاد اهالی، هر سال در اذان صبح روز عاشورا، مایعی قرمزرنگ شبیه به خون از آن تراوش می‌کند. این پدیده باعث شده تا مراسم عزاداری در این مکان، حال و هوای خاصی داشته باشد و عزاداران از شب تاسوعا تا اذان صبح عاشورا به سینه‌زنی و نوحه‌سرایی بپردازند. سن تقریبی این چنار حدود ۷۹۰ سال است. این درخت کهنسال در سال ۱۳۹۰ به عنوان یک اثر طبیعی در سازمان میراث فرهنگی به ثبت رسیده است.

زیارتگاه زرآباد الموت قزوین
ساج وحشی آفریقایی

واقعیت چنار خونبار زرآباد الموت چیست؟

بر اساس آزمایش انجام گرفته بر روی چنین درختی، ماده مترشحه از چنار ماهیت خونی ندارد، بلکه صمغ ویژه‌ای است که بر خلاف سایر صمغ‌ها پس از جریان یافتن، خشک می‌شود. درخت مذکور همانند ساج وحشی است که به صورت منظم، ترشحاتی صمغ مانند قرمز رنگ را از خود بیرون می‌دهد که نوعی بیماری گیاهی به‌شمار می‌آید، در صورت ایجاد خراش و وارد کردن ضربه با هر وسیله‌ای به این درخت و تمامی درختانی که از خود صمغ ترشح می‌کنند، ترشحات برای مدتی بیشتر می‌شود. نمونه‌های دیگری از این بیماری درختی مشابه همین درخت، در کشورهای دیگر نیز وجود دارد.

چنار خونبار زرآباد همانند درختان آفریقایی

همانند درخت چناری که در زرآباد، خون ترشح می‌کند را ساج وحشی می‌نامند که بومی جنوب آفریقا است و بخصوص در کنیا رشد می‌کند. این درخت وقتی قطع می‌شود شیره قرمز رنگی همانند خون ترشح می‌کند و به بیرون می‌ریزد. این شیره از درخت ساج خاصیت دارویی دارد و در نساجی، لوازم آرایشی، تولید چرم، رنگ‌آمیزی پارچه‌ها و بسیاری دیگر از چیزها کاربرد دارد.

منبع : آسمونی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید