اخبار سیاسی

خلاصه اخبار مجلس، ۸آبان؛ بررسی کلیات بودجه ۱۴۰۴

به گزارش راه پایدار :

مشروح مهم‌ترین خبرهای جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) هشتم آبان ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی را می‌توانید در این گزارش بخوانید.

به گزارش ایسنا،‌ در جلسه علنی امروز مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف و با حضور رئیس جمهور بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.

خلاصه اخبار مجلس، ۸آبان؛ بررسی کلیان بودجه ۱۴۰۴

مسعود پزشکیان در ابتدای این جلسه ضمن تشکر از همدلی و همراهی نمایندگان، از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور دفاع کرد.

وی در بخشی از اظهارات خود  با اشاره به این‌که «با اساتید دانشگاه و کمیسیون اقتصادی و نخبگان مشورت و سعی شده است تا با همفکری و نگاه مشترک بودجه تدوین و به مجلس ارائه شود»، ادامه داد: در خصوص ساختار ما در اولین زمان ممکن قانونی علی‌رغم تمام مشکلات بودجه را تقدیم کردیم. پیش از این معمولا بودجه دو یا سه ماه بعد زمان قانونی مقرر می‌آمد ولی ما سعی کردیم بودجه را در زمان تعیین شده ارائه دهیم. بودجه ارائه شده شفاف است. ما قبلا یک بودجه داشتیم که حساب و کتاب نمیشد و یک بودجه ای که حساب و کتاب میشد اما بودجه ارائه شده شفاف است. به صورت شفاف همه پول‌هایی که در قیمت‌های مختلف هزینه می‌شد در این بودجه به شما ارائه شده است.

سپس سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه، گزارش بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق را تشریح کرد که متن کامل آن را می توانید اینجا بخوانید.

رحیم زارع  عنوان کرد: لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور که جهت رسیدگی به کمیسیون تلفیق بودجه به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع گردیده بود طی ۶ جلسه رسمی با حضور وزرای ذی‌ربط و مسئولین دستگاه‌های اجرایی با محوریت سازمان برنامه و بودجه کشور ، کارشناسان مرکز پژوهش‌ها، دیوان محاسبات، اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون مورد بررسی قرار گرفت که نهایتاً کلیات آن در جلسه روز دوشنبه با اکثریت آرا به تصویب رسید.

در ادامه رسیدگی به گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور هم سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات  گزارش این کمیسیون درباره لایحه بودجه را قرائت کرد.

سپس نمایندگان مخالف و موافق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور نظرات خود را مطرح کردند.

مخالفان کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴

نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مخالفت با این لایحه گفت که لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ استقراضی است و عدد بسیار بالایی از اوراق و صندوق برداشت شده، این اولین باری است که دولت در ابتدای سال سراغ صندوق توسعه ملی می‌رود.

وی با بیان این‌که اولویت‌های برنامه هفتم توسعه در بودجه مورد توجه قرار نگرفته است، اظهار کرد: اگر بودجه با برنامه هماهنگ نباشد در سال‌های بعد امکان اصلاح آن نیست. باید ساختار بودجه اصلاح می‌شد که این اتفاق رخ نداده و در بودجه مواردی همچون روابط مالی نفت و دولت و بهره‌برداری شرکت‌های دولتی و بودجه ارزی تدوین نشده است.

هادی قوامی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات، انبساطی بودن و همچنین عدم تبعیت کمی و کیفی لایحه بودجه سال آینده از برنامه هفتم پیشرفت را به عنوان ویژگی‌های منفی این لایحه عنوان کرد وافزود: در شرایطی هستیم که نرخ تورم دو رقمی است و بر اساس اهداف برنامه باید نرخ تورم کاهش پیدا کند؛ یکی از منشاءهای اصلی تورم در سال‌های گذشته کسری بودجه دولت است. در صورت افزایش کسری بودجه دولت تورم افزایش و نقدینگی رشد پیدا می‌کند و در نتیجه ارزش‌های حاکم بر تولید نابود و نابرابری‌های منطقه‌ای بیشتر می‌شود.

* حسینعلی حاجی دلیگانی نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با اشاره به اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۴ که اولین بودجه دولت چهاردهم است و منطبق با برنامه هفتم توسعه نیستف افزود: به نظر می‌رسد اراده ای از سوی دولت برای اجرای برنامه هفتم وجود ندارد. نشانی از رشد ۸ درصدی اقتصاد نیز در بودجه ۱۴۰۴ نیست.

وی ادامه داد: طبق سخنان رهبر انقلاب، تورم باید تک رقمی شود اما مطابق لایحه بودجه ۱۴۰۴ نرخ تورم بیشتر نیز خواهد شد. همچنین نرخ بهره بانکی نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

*‌ حسین صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه لایحه بودجه سال آینده باعث افزایش قیمت‌ کالاهای اساسی و کوچک شدن سفره مردم می‌شود، اظهار کرد: در لایحه بودجه سال آینده همچون ادوار گذشته ساختار بودجه اصلاح نشده و با این بودجه نمی‌توان توقع داشت که فرمایشات رهبری محقق شود.

جعفر قادری عضو کمیسیون اقتصادی پیش بینی کسری هزار همتی در کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور را از ویژگی‌های منفی آن عنوان کرد.

وی با انتقاد از افزایش وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به منابع دولتی گفت: متاسفانه می‌بینم که ۷۰۰ هزار میلیارد تومان(همت) اوراق بدهی دولت در سال آینده منتشر می‌کند که هزار همت کسری بودجه در لایحه پیش‌بینی شده هست. ۳۲ حکم در برنامه هفتم پیشرفت وجود دارد که در لایحه بودجه سال آینده اشاره‌ای به آن نشده است.

موافقان کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴

شهباز حسن پور بیگلری نماینده مردم کرمان در موافقت با لایحه بودجه ۱۴۰۴، با بیان اینکه بعد از سال‌ها بودجه شفاف شده است و متوجه شدیم چقدر هزینه و مصرف داریم.

وی از به موقع ارائه دادن لایحه بودجه ۱۴۰۴ تشکر کرد و افزود: بعد از سال‌ها بودجه شفاف شده است و متوجه شدیم چقدر هزینه و مصرف داریم. امروز باید ثابت کنیم ما نمایندگان نیز می‌خواهیم مشکل مردم را حل کنیم. اعتبارات عمرانی ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است و قرار است در ۶  ماه اول سال ۷۰ درصد آن عملی شود. همسان سازی حقوق بازنشستگان و رتبه‌بندی معلمان به میزان لازم پیش‌بینی شده است.

مجتبی ذوالنوری نماینده قم با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری برای اصلاح ساختار بودجه اظهار کرد: بند سه سیاست‌های برنامه هفتم توسعه روند اصلاح ساختار بودجه را تعیین کرده که یک راه آن شفاف‌سازی است. و در این بودجه نورافکنی بر نقاط تاریک بودجه گذاشته شده و شفاف است.

*‌ بیت‌الله عبداللهی نماینده مردم اهر و هریس گفت: ما می‌گوییم بودجه سال ۱۴۰۴ مانند بودجه سال‌های قبل کامل نیست اما برای کشور و مردم یکی از بهترین بودجه‌هایی است که دولت به دلیل توانایی که در برنامه‌ریزی داشته، تدوین کرده است.

وی با تاکید بر اینکه این بودجه شفاف است و قطعاً در راستای برنامه هفتم پیشرفت است، گفت:  بودجه‌های عمرانی سال ۱۴۰۴، ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است و این بودجه در راستای رفع مشکلات واقعی کشور تدوین شده است. همچنین در این بودجه سقف اعتبارات استان‌ها افزایش پیدا کرده و به نوعی تمرکز گرایی صورت گرفته است. در بودجه سال ۱۴۰۴ بازنشستگان کشور ان‌شاءالله پاداش خود را به موقع دریافت می‌کنند که این موضوع بسیار مهمی است.

*‌ سید سلمان ذاکر عضو کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکه شفاف‌سازی درآمدهای نفتی و تبصره ۱۴ برای اولین بار در لایحه بودجه ۱۴۰۴ آمده است. اگر کلیات لایحه بودجه را تصویب نکنیم یعنی با شفافیت مخالفیم.

وی عنوان کرد: این که بگوییم بودجه هیچ ایرادی ندارد و برای همه قابل قبول است، درست نیست اما اگر به نوآوری‌های این بودجه توجه داشته باشیم، می‌توانیم معایب آن را نیز اصلاح کنیم.

*‌ سیدنجیب حسینی عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ با بیان اینکه بودجه سند مالی یک ساله است و قرار نیست تمام مسائل کشور را حل کند،‌ تصریح کرد: باید امروز نظام‌ مسائل کشور را شناخت و نسبت به حل آن اقدام کرد که از مهمترین آنها صندوق‌های بازنشستگی، ناترازی بانک‌ها، اشتغال، تولید و نظام پرداخت حقوق‌ها است و در لایحه بودجه وضعیت صندوق‌های بازنشستگی سامان پیدا کرده و مبالغی برای افزایش سرمایه بانک‌ها جهت پرداخت تسهیلات پیش‌بینی شده است.

ادامه دارد…

منبع : ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید