علم و دانشعلم و فناوری

با ربات انسان‌نمای «یوئی» آشنا شوید

به گزارش راه پایدار:

گروهی از محققان ژاپنی این امکان را برای انسان‌ها فراهم کرده‌اند که به شکل رباتیک با یکدیگر صحبت کنند و آنها ادعا می‌کنند که این دقیقا مشابه صحبت کردن با افراد واقعی است.

به گزارش ایسنا، آنها یک ربات انسان‌نما به نام «یوئی»(Yui) ساخته‌اند که توسط یک فرد واقعی با عینک واقعیت مجازی و هدست دارای میکروفن کنترل می‌شود. این گجت‌ها به فرد اجازه می‌دهد آنچه را که یوئی می‌بیند و می‌شنود ببینند و بشنوند و حتی حالات چهره و صدای افراد را تقلید کنند.

به نقل از آی‌ای، آن‌ها از فناوری آواتار استفاده کرده‌اند که به افراد اجازه می‌دهد با شخصیت‌های دیجیتالی بازی کرده و با آنها تعامل داشته باشند. با وجود یوئی، هم فردی که ربات را کنترل می‌کند و هم شخصی که با آن صحبت می‌کند، در حین مکالمه احساس برقراری ارتباط بیشتری می‌کنند.

یوئی می‌تواند سر و صورت خود را به شکل‌های مختلف حرکت دهد و درست مانند یک فرد واقعی رفتار کند. درست همانطور که مردم با حرکات مختلف صورت، مانند لبخند زدن یا اخم کردن، احساسات خود را نشان می‌دهند، یوئی نیز می‌تواند این حرکات را انجام دهد.

محققان بر اساس نحوه حرکت چهره افراد، محل قرار دادن موتورها را در این ربات برنامه‌ریزی کردند. برخی از حرکات برای حرکت همزمان به بیش از یک قسمت نیاز دارند. آنها همچنین به نحوه حرکت چشم‌های افراد نگاه کردند و مطمئن شدند که چشم‌های یوئی می‌تواند به همین ترتیب حرکت کند.

ایجاد احساس در یوئی شبیه به انسان

دانشمندان ربات‌هایی ساخته‌اند که شبیه انسان هستند و می‌توانند احساسات را از طریق حالات چهره نشان دهند. این ربات‌ها می‌توانند به برقراری ارتباط کمک کنند، به خصوص زمانی که افراد از هم دور هستند.

با این حال، این ربات‌ها که می‌توانند آزادانه‌تر حرکت کنند، خیلی بزرگ هستند یا قطعات مناسبی برای کنترل آنها از راه دور وجود ندارد.

آواتارهایی که این تیم ایجاد کرده‌اند می‌توانند توسط انسان یا برنامه‌های رایانه‌ای یا ترکیبی از هر دو کنترل شوند. فناوری آواتار در بسیاری از زمینه‌ها مانند بازی‌های واقعیت مجازی و شبیه سازی‌های آموزشی استفاده می‌شود.

ارتقای فناوری آواتار

یکی از نمونه‌های آن آواتارهایی است که می‌توان در متاورس ایجاد کرد. متاورس یک جهان واقعیت مجازی است که توسط شرکت متا ایجاد شده است که در آن افراد یا آواتارهای آنها می‌توانند با یکدیگر و اشیاء دیجیتال تعامل داشته باشند.

در بازی‌های ویدیویی هم چنین اتفاقی می‌افتد. افراد می‌توانند آواتارهای خود را بسازند که به آنچه که به نظر می‌رسند یا هر طور که می‌خواهند شبیه باشد. آنها همچنین می‌توانند این آواتارها را جابجا کنند و در این مکان‌های مجازی کارهایی انجام دهند.

این می‌تواند در بسیاری از موقعیت‌ها مفید باشد برای مثال مانند کاوش در مکان‌های خطرناک یا کمک به انجام وظایف از راه دور.

محققان در مطالعه خود اشاره کردند که یوئی در واقع جانشین آی‌بوکی(ibuki) است که یک آواتار اندرویدی موبایلی بود که پیشتر توسط این تیم در تحقیقات قبلی ساخته شده بود. محققان می‌گویند که بهبودی در آزادی حرکت سر، بی‌صدا بودن و زاویه دید از آی‌بوکی تا یوئی بهبود یافته است.

حرکت دادن دست‌ها بخش بزرگی از نحوه ارتباط ما به عنوان انسان است. به طرف مقابلمان اجازه می‌دهد تا از نیت ما مطلع شود. در آینده، این گروه قصد دارند بازوهایی را به یوئی اضافه کنند.

فناوری آواتار با ظهور هوش مصنوعی بهبود می‌یابد. در حال حاضر در بسیاری از صنایع استفاده می‌شود و نحوه ارتباط و کار ما را تغییر می‌دهد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker