این خوراکیها را بخورید کمتر دچار استرس میشوید!
به گزارش راه پایدار و نقل ازخبر منتشر شده توسط خبرگزاری منبع
پونه شیرازی: کورتیزول یا هورمون استرس، زمانی که در یک موقعیت استرس زا هستیم از غده فوق کلیوی ترشح میشود تا به بدن ما برای مدیریت غریزه جنگ یا گریز کمک کند. یعنی تصمیم می گیریم از آن موقعیت بگریزیم یا بجنگیم.کورتیزول برای مدت کوتاه یک مکانیسم محافظتی سالم است و به بدنمان انرژی لازم را برای پاسخ دادن به یک موقعیت استرسزا میدهد.اما ترشح کورنیزول در درازمدت، استرس در بدن ایجاد می کند که منجر به التهاب بیشتر و افزایش فشار خون میشود.
یکی از راههای کاهش استرس و در واقع کاهش ترشح هورمون کورتیزول در بدن، غذاهایی است که میخوریم. البته خوراکیها به تنهایی قادر به کنترل سطح استرس در بدن نیستند.
دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی در این باره با تاکید بر اینکه چنانچه استرسها و افزایش کورتیزول خون بصورت مداوم اتفاق بیفتد عوارضی نظیر بالارفتن قند و فشار خون، مشکلات خواب و اختلالات گوارشی برای فرد بروز میکند،میگوید: برخی خوراکیها در کنترل ترشح کورتیزول میتوانند تاثیر داشته باشند که در رأس آنها آووکادو قرار دارد.همچنین موز، اسفناج، کلمبروکلی، انواع پروببوتیکها، آجیلها و امگا سه هم در این گروه قرار میگیرند.
او میافزاید: فراموش نکنید که چنانچه فردی به شکل بیمارگونه مبتلا به افزایش سطح کورتیزول خون باشه باید تحت دارودرمانی توسط پزشک متخصص قرار بگیرد و خوراکی به تنهایی نمیتواند به او کمک کند.
منبع:خبر آنلاین