سفر به همدان در تابستان؛ جایی که تاریخ و طبیعت به هم می‌رسند(+عکس)

به گزارش راه پایدار:

تابستان برای بسیاری از افراد و بخصوص خانواده‌ها، یکی از بهترین زمان‌ها برای سفر به‌حساب می‌آید. بچه‌ها هم که برای یادگیری و البته گذراندن اوقات فراغتشان بی‌قرار هستند، دوست‌ دارند تا با شهرهای مختلف و تاریخی آشنا بشوند و در این بین، چه شهری بهتر از همدان؟ برای آشنایی با جاذبه‌های تاریخی و طبیعی این پایتخت کهن ایران پیشنهاد می‌کنیم تا به انتها با ما همراه شوید.

به گزارش راهنماتو، این شهر که در استانی به همین نام واقع شده است، در بخش غرب کشور قرار دارد. طبق سنگ‌نوشته‌های آشوری -که در آن‌ها نام کاسیان به‌عنوان اسم قدیم همدان آمده- قدمت این شهر به دست کم سه هزار سال پیش از میلاد مسیح می‌رسد.

این ناحیه که به هگمتانه هم در جهان شناخته می‌شود، همیشه مورد توجه پادشاهان بود و بعد از آن‌که مادها ۱۵۰ سال بر این ناحیه حکم‌فرمایی کردند، هخامنشیان هم آن را به‌عنوان یکی از پایتخت‌های خود برگزیدند. 

غار علیصدر

بزرگترین غار آبی جهان، در سال ۱۳۴۲ برای اولین‌بار کشف شد و گفته می‌شود که بیشتر از ۱۹۰ میلیون سال قدمت دارد. جالب است بدانید که دهانه‌ی ورودی این غار تقریبا ۵۰ سانتی‌متر بوده و تنها غارنوردان بسیار حرفه‌ای می‌توانستند از آن بازدید کنند؛ تا اینکه در سال ۱۳۵۳ دهانه‌ی فعلی به همت عبدالله حاجیلو (رییس وقت هیات کوهنوردی همدان) ایجاد می‌شود.

دمای این غار ثابت بوده، در هوا ۱۶ درجه و در آب ۱۲ درجه است و برای بازدید در تابستان بسیار مناسب است.

برای رفتن به غار علیصدر، لازم است تا به ۷۵ کیلومتری شمال غربی همدان بروید. ساعات بازدید از این جاذبه‌ی طبیعی، همه‌روزه در بهار و تابستان ۸ صبح تا ۶ بعد از ظهر و در پاییز و زمستان، از ۸:۳۰ صبح تا ۱۶:۳۰ بعد از ظهر است.

دریاچه سد اکباتان

بعد از غروب آفتاب، شاید یکی از بهترین زمان‌ها برای سر زدن به دریاچه سد اکباتان در طول تابستان باشد. عمق این دریاچه در عمیق‌ترین نقطه به ۳۲ متر می‌رسد و ۶۰ هکتار وسعت دارد؛ اطراف آن را هم حدود ۱۵ هکتار زمین، درختکاری کرده‌اند که فضای زیبایی برای گشت‌وگذار ایجاد کرده است. در این منطقه حتی یک مهمانسرا و رستوران هم وجود دارد که به بازدیدکنندگان خدمات ارائه می‌کند تا سفر به همدان در تابستان به یک سفر جذاب تبدیل شود.

برای رفتن به دریاچه سد اکباتان لازم است تا به ۱۱ کیلومتری شرق همدان بروید.

حمام قلعه

نحوه ساخت و موقعیت قرارگیری این حمام قلعه به‌گونه‌ای است که علاوه‌بر جذابیت‌های معماری و تاریخی، هوای خنک و مطبوعی هم دارد؛ بنابراین، برای بازدید در تابستان یک گزینه‌ی عالی به حساب می‌آید. این حمام در دوره‌ی قاجاریه ساخته شده و آن را بخش‌های زنانه و مردانه تشکیل می‌دهند.

این حمام قدیمی که ۱۵۰۰ مترمربع مساحت دارد، امروزه به یک رستوران سنتی تبدیل شده و شما در سفر به همدان، می‌توانید با سر زدن به آن با یک تیر، دو نشان بزنید.

برای رفتن به حمام قلعه در شهر همدان، لازم است با تاکسی یا خودروی شخصی به محله‌ی قلعه و خیابان شریعتی بروید.

روستای ورکانه

این مکان زیبا، بیشتر از ۴۰۰ سال قدمت دارد و از جمله روستاهای همدان به‌حساب می‌آید که به‌عنوان میراث ملی به ثبت رسیده است. از جذابیت‌های این محل، می‌توانیم به خانه‌ها و کوچه‌های سنگی آن‌ اشاره کنیم که چون حال و رنگ اروپای قرن هجدهمی دارد، به آن روستای رنسانسی هم می‌گویند. از آن‌جا هم که این منطقه هوای خنکی دارد، افراد معمولا ترجیح می‌دهند تا در فصول گرم سال به آن سفر کنند.

برای رفتن به روستای ورکانه، لازم است تا خود را به ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی همدان برسانید.

تپه هگمتانه

این منطقه به‌نوعی نشان‌دهنده‌ی قدمت و هویت تاریخی ایران است و باستان‌شناسان، تپه‌ی معروف هگمتانه را جایی برای گردهمایی مردم شهر در گذشته می‌دانند؛ با این‌حال، هنوز رازهای زیادی در دل آن مدفون باقی مانده است. این تپه، شکلی بیضوی دارد و در مرکز همدانِ قدیم قرار گرفته. این شهر در نیمه‌ی دوم سال خیلی سرد می‌شود؛ پس بهتر است بهار و تابستان را برای سفر به این منطقه انتخاب کنید.

برای رفتن به تپه‌ هگمتانه لازم است تا در شهر همدان، در انتهاب خیابان اکباتان به میدان اکباتان و بعد به پایگاه ملی میراث فرهنگی و گردشگری هگمتانه بروید.

گنج‌نامه

این منطقه‌ی تاریخی که به دهکده‌ی گنجنامه هم مشهور است، برای هر گردشگری یک جور جذابیت دارد. از سنگ‌نوشته‌های ۲۵۰۰ هزارساله گرفته تا آبشاری طبیعی که ۱۲ متر ارتفاع دارد؛ از تله‌کابین، تا بانجی جامپینگ. حتی می‌توانید در اقامتگاه‌ این منطقه ساکن بشوید!

از دیگر جاهای دیدنی که در سفر به همدان باید حتما به آن سر بزنید، می‌توان به مسجد جامع همدان، بازار سنتی همدان، آرامگاه ابوعلی‌سینا و آرامگاه باباطاهر اشاره کرد که هریک از آن‌ها حال و هوا و جذابیت‌های خاص خود را برای گردشگران دارند.

منبع :عصر ایران

خروج از نسخه موبایل