به گزارش راه پایدار و به نقل از خبر منتشرشده توسط خبرگزاری منبع
نورا حسینی: تهران مدتهاست که شهر تمیزی نیست. از مخازن کثیف و پرزباله تا موشهایی که دیدنشان در شهر عادی شده، اما مدیران شهری معتقدند وضعیت نظافت شهر رو به بهبود است. آنها به پیامهای مردمی ۱۳۷ استناد میکنند و میگویند: در حوزه نظافت شهر شکایتهای مردمی کاهش یافته اما همان طور که در گزارشهای قبلی خبرآنلاین به آن اشاره شده و رئیس کمیته شفافیت هم در صحن علنی شورا تذکر داد، از تیرماه امسال دسترسی به آمار پیامهای مردمی برای عموم شهروندان محدود شده و در سامانه شفافیت بارگذاری نمیشود. بنابراین صحت سنجی ادعای مدیران شهری در این بخش امکانپذیر نیست. به نظر میرسد یکی از راهکارهای مدیریت ارشد شهرداری برای حل معضل نظافت شهر تغییر مدیران باشد! شهرداری در سه سال گذشته ۴ بار مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری را تغییر داده است. محمدمهدی عزیزی، رضا شرفی، رضا محمدی و در حال حاضرحسن قضاتلو مدیریت این سازمان را بر عهده داشتهاند. اما تجربه سه سال گذشته نشان داده که تغییر مدیران کمکی به ارتقاء نظافت تهران نکرده است.
مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر تهران، در خصوص وضعیت نگهداشت شهر تهران به خبرآنلاین میگوید: امروز در برخی از نواحی موضوع نگهداشت و نظافت شهر تهران خوب است اما در برخی مناطق و نواحی وضعیتش از میانگین پایینتر است.
او یادآوری میکند: اینکه چه پیمانکاری با چه رقم ریالی مسئولیت جمعآوری پسماند را برعهده گرفته باشد و نحوه نظارت بر عملکرد پیمانکار و نوع و حجم زباله و شرایط منطقهای و ناحیه در شرایط نظافت تأثیرگذار هستند. اما شهرداری باید نسبت به اصلاح مناطقی که وضعیت نامناسبی دارند اقدام کنند و پسندیده نیست که ما در برخی از نقاط چنین وضع نامناسبی داشته باشیم.
این عضو شورای شهر تهران به تجربه چند روز گذشته خود در زمان پیادهروی در حاشیه اتوبان مدرس اشاره میکند و میگوید: چند روز پیش از پیادهروی حاشیه اتوبان شهید مدرس به سمت میدان هفت تیر میآمدم واقعاً وضعیت و نظافت اَنهار آن محدوده مناسب نبود و ما در برخی از نقاط تهران دیگر شهر تهران هم شاهد این هستیم که وضعیت نظافت شهر مناسب نیست.
او ادامه میدهد: در برخی از نقاط هم که وضعیت موشها در شهر تهران اصلاً خوب نیست و من بارها نسبت به کنترل وضعیت موشها و نظافت اَنهار تذکر دادم که اقدام جدی در این رابطه صورت گیرد، قولهایی دادند که در چند ماه آینده وضعیت نظافت بهتر بشود، امیدواریم که این اتفاق بیفتد.
پیرهادی در خصوص این که قرار است دوباره شیوه نظافت شهر تغییر کند و به جای پهنهبندی منطقهای و محلهای نظافت انجام شود هم توضیح میدهد: اختیارات منطقه در مدل قبلی هم بوده و اتفاق جدیدی رخ نداده بود. پیمانکارها انتخاب شده و همان شرایط پیش میرود، باید حضور بیشتری در میدان وجود داشته باشد، پیگیریهای بیشتری شود، افراد متخصصی پیگیر این موضوع باشند قطعاً موضوع انتصابها میتواند در بهبود این وضعیت موثر باشد، هر چقدر افراد متخصص و با تجربه در این حوزه به کار گرفته شوند، وضعیت شهر بهتر خواهد شد اما اگر از افراد کمتجربه استفاده کنند قطعاً وضعیت مناسبی را شاهد نخواهیم بود.
رئیس کمیسیون سلامت با اشاره به توصیههایی که در روزهای نخست مدیریت شهری ششم در حوزه پسماند و نظافت شهر از سوی کمیسیون تخصصی به مدیران شهری شد، میگوید: در جلسات روزهای نخست خواستیم آخرین متدهای کشورهای پیشرفته مورد بررسی قرار بگیرد اما خیلی علمی به این موضوع نگاه نشد. ما در سال اول بودجهای را هم برای مکانیزه کردن رفت و روب در شهر تهران در نظر گرفتیم.
پیرهادی اضافه میکند: در برخی از شهرهای دنیا شما وسایل نظافت مکانیزه کوچکتری را هم در سطح شهر میبینید که پیادهروها و معابر درجه دو را نظافت میکنند و قدرت جمعآوری خاک و گرد و غبارهای کوچک را هم دارند. همچنین به دلیل این که به دلیل کمآبی معابر شستوشوی کمی میشود میتوانستیم از تجهیزات مکانیزه استفاده شود اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد.
۴۷۲۳۲
منبع : خبر آنلاین