تربیت نیروی ماهر، راهکار مقابله با تحریم

به گزارش راه پایدار :

به اعتقاد کارشناسان، مساله امروز کشور بیکاری نیست؛ بلکه نبود نیروی کار ماهر و کارآمد است و در شرایط تحریم و موانع سرمایه‌گذاری،‌ افزایش بهره‌وری نیروی کار با استفاده از مهارت آموزی و تربیت نیروی کار متخصص، بهترین راهکار برای عبور از این شرایط است.

به گزارش ایسنا، درحال حاضر آموزش نیروی انسانی نوعی سرمایه‌گذاری و عامل کلیدی در توسعه جوامع به شمار می رود که در صورت سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی صحیح، مزایای بسیاری به لحاظ اقتصادی و اجتماعی به دنبال خواهد داشت.
توجه به دوره‌های کارآموزی و مهارت آموزی ضمن ایجاد زمینه اشتغال و خلق فرصت‌های شغلی، به حل مشکل بیکاری کمک کرده و موجب افزایش بهره‌وری در مجموعه‌ها و رشد تولید می‌شود.

کارشناسان بازار کار بر این باورند که آموزش‌های مهارتی یکی از عوامل موثر و کلیدی در تأمین نیروی ماهر جهت اشتغال و توسعه اقتصادی است.

بهره مندی از آموزش‌های مهارتی موجب ایجاد و پایداری اشتغال و افزایش بهره‌وری بنگاه می شود.در همین راستا، غلامحسین محمدی – معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در گفت وگو با ایسنا، اهمیت مهارت‌آموزی را به عنوان یک نیاز اساسی در بازار کار مورد تاکید قرار داده و می گوید درحال حاضر با توجه به تغییرات سریع دنیای کار، تربیت نیروی کار متخصص و ماهر امری ضروری است و در آینده نزدیک مشاغل جدیدی مثل متخصصان هوش مصنوعی، مهندسان رباتیک و تحلیلگران داده به وجود خواهند آمد که از جمله نیازهای آینده بازار کار به شمار می‌روند.

وی ارائه آموزش های مهارتی به منظور توانمندسازی نیروی انسانی و اشتغالزایی را مهم خوانده و می گوید مهارت، مهم‌ترین مؤلفه اشتغال است و جوانان جویای کار برای ورود به بازار و راه اندازی یک کسب و کار باید به کسب آموزش‌های فنی و حرفه ای بپردازند و دوره های مهارتی را بگذرانند.

ایجاد مراکز مهارتی با مشارکت فعالان اقتصادی یکی از راهکارهای موثر در تربیت نیروی کار ماهر و متناسب با نیاز بازار است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای درعین حال رایگان بودن آموزش‌های مهارتی در بخش دولتی را مورد اشاره قرار داده و معتقد است بسیاری از افراد در کارگاه‌ها و بنگاه های اقتصادی به دلیل فقدان مهارت دچار ناپایداری اشتغال می‌شوند درحالی که آموزش‌های مهارتی به ایجاد و پایداری اشتغال و افزایش بهره‌وری بنگاه می انجامد.

به گفته محمدی، ایجاد مراکز مهارتی با مشارکت فعالان اقتصادی یکی از راهکارهای موثر در تربیت نیروی کار ماهر و متناسب با نیاز بازار است.

در طول سال های گذشته تلاش شده با تکیه بر اهمیت آموزش های مهارتی و تربیت نیروهای کارآمد و متخصص،کارجویان و فارغ التحصیلان به سمت مهارت افزایی حرکت کرده و جذب بازار کار شوند.

بر اساس گزارش ها، بیش از یک میلیون و ۲۸ هزار مهارت آموز در شش ماهه نخست امسال از آموزش مهارتی بهره مند شده اند و طی این مدت بیش از ۵۹۱ هزار نفر از طریق موسسات کارآموزی آزاد و مراکز جوار و بین کارگاهی صنایع و صنوف در بخش خصوصی آموزش دیده اند.

در برنامه هفتم توسعه نیز مقرر شده دستکم ۵۰ درصد آموزش‌ها، مهارت محور و عمده مشاغل ایجادی مهارتی باشند.
 

به گزارش ایسنا، از نگاه کارشناسان مساله امروز کشور بیکاری نیست بلکه نبود نیروی کار ماهر و عدم ارتباط و هماهنگی نیروی کار با مشاغل موجود است و در شرایط تحریم و موانع سرمایه‌گذاری،‌ افزایش بهره‌وری نیروی کار با استفاده از مهارت آموزی و تربیت نیروی کار متخصص بهترین راهکار برای عبور از این شرایط است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

خروج از نسخه موبایل