با ترفند ظرفارو تو ماشین بچین تا هم بیشتر جا بشن هم انرژی کمتری مصرف کنی

به گزارش راه پایدار و به نقل از

سایت سرگرمی روز :

راهنمای نحوه چیدن ظروف در ماشین ظرفشویی

۱. ظروف را رو به‌ مرکز قرار دهید

ظروف را طوری بچینید که سمت کثیف آنها به‌طرف مرکز ماشین ظرف‌شویی باشد، زیرا سوراخ‌های روی بازوی آبپاش دستگاه برای شستن و آبکشی ظروف آب را به‌سمت بالا می‌پاشند.

۲. ظروف به‌سمت پایین زاویه داشته باشند

زاویه‌داشتن ظروف هم سبب شست‌وشوی بهتر آنها می‌شود و هم برای خشک‌کردن ظروف و تخلیه آب و مواد شوینده مفید است. ظروف بزرگ‌تر مانند کاسه‌های بزرگ و تابه‌ها باید در قسمت عقب قفسه پایینی قرار بگیرند و زاویه آنها طوری باشد که رو به‌ مرکز ماشین ظرف‌شویی قرار بگیرند. بشقاب‌های کوچک را می‌توان طوری چید که فضاهای خالی را پر کنند تا قفسه پر شود.

بهتر است کاسه‌ها و فنجان‌ها را زاویه‌دار بگذارید. البته اگر فضای قفسه‌ها اریب نیست، دقت کنید که تمام ظروف رو به‌ پایین باشند تا داخل آنها آب و ذرات مواد غذایی جمع نشود.

۳. قفسه‌ها را بیش‌ از حد شلوغ نکنید

ظروف را با فاصله از هم بگذارید و قفسه‌ها را زیاد شلوغ نکنید؛ در غیر این صورت، آب و مواد شوینده به تمام شکاف‌ها و درزهای روی ظروف نمی‌رسد. برای صرفه جویی در فضا کاسه‌ها را داخل هم قرار ندهید، زیرا با این کار آب و مواد شوینده به تمام سطوح آنها نمی‌رسد و به‌خوبی تمیز نمی‌شوند. از برجستگی‌ها و دندانه‌های سبد ماشین ظرف‌شویی برای جداکردن ظروف استفاده کنید تا شست‌وشوی آنها بهتر انجام شود.

۴. ظروف را بین دندانه‌ها بگذارید نه روی آنها

دندانه‌های ماشین ظرف‌شویی برجستگی‌هایی در قفسه‌ها هستند که ظروف را نگه می‌دارند و از هم جدا می‌کنند. برای چیدن درست ظروف آنها را بین دندانه‌های قفسه ثابت کنید تا از برخوردشان با هم یا واژگون‌شدنشان در طول شست‌وشو جلوگیری شود.

۵. پیش از قراردادن ظروف در ماشین ظرف‌شویی، آنها را آبکشی نکنید

شاید عادت داشته باشید که پیش از قراردادن بشقاب‌ها یا کاسه‌های کثیف در ماشین ظرف‌شویی آنها را آبکشی کنید. ولی آبکشی ظروف ضرورتی ندارد و حتی ممکن است برنامه شست‌وشو را مختل کند. مواد شوینده ماشین‌های ظرف‌شویی طوری طراحی شده‌اند که با ذرات غذای روی ظروف کثیف فعل‌وانفعال داشته باشند. البته می‌توانید پیش از چیدن ظروف در ماشین و روشن‌کردن آن، غذاهای چسبیده به ظروف را بتراشید و مواد غذایی روی ظروف را پاک کنید.

اگر می‌خواهید ظروف کثیف را مدتی در دستگاه رها کنید، می‌توانید چرخه فقط آبکشی (rinse-only) را اجرا کنید تا بوی نامطبوع مواد غذایی از بین برود. با این روش در مصرف آب نیز صرفه‌جویی می‌شود (در مقایسه با آبکشی ظروف با دست) و آب کمتری مصرف می‌کنید.

هنگام خرید ماشین ظرف‌شویی می‌توانید مدل‌هایی را انتخاب کنید که حسگر تشخیص میزان کثیفی ظروف دارند. این حسگرها برای شست‌وشوی بهینه ظروف چرخه شست‌وشو را تنظیم می‌کنند.

۶. مسیر چرخش بازوهای آبپاش را مسدود نکنید

در بیشتر ماشین‌های ظرف‌شویی جدید، بازوی آبپاش اصلی کف دستگاه و درست بالای المنت حرارتی قرار دارد. بازوی آبپاش سوراخ‌هایی دارد که مخلوطی از آب داغ و شوینده را روی ظروف می‌پاشند و مسدودکردن مسیر آنها ممکن است بر عملکرد شست‌وشوی ماشین ظرف‌شویی اثر بگذارد. برای تمیزشدن ظروف باید مطمئن شوید که ظروف بزرگ مسیر خروج آب را مسدود نکرده‌ باشند. ظروف بزرگ باید کناره‌ها قرار بگیرند و زاویه داشته باشند. اگر دستگاه شما بیش از یک بازوی آبپاش دارد، موقع پرکردن قفسه‌ها بررسی کنید و مطمئن شوید که بازوهای آبپاش به‌راحتی بچرخند و مسیر چرخش آنها مسدود نشده باشد.

۷. فقط ظروف قابل‌شست‌وشو در ماشین ظرف‌شویی را داخل آن قرار دهید

ظروفی که داخل دستگاه قرار می‌دهید باید قابل‌شست‌وشو در ماشین ظرف‌شویی باشند. باید بدانید که کدام ظروف را نمی‌توان در ماشین ظرف‌شویی شست. معمولا بهتر است که این ظروف را با دست بشویید:

ظروف نچسب؛

چاقوهای آشپزی؛

چینی‌های ظریف؛

ظروف شیشه‌ای کریستالی و ظریف؛

ظروف چوبی یا نقره‌ای؛

تابه‌های چدنی.

چاقوهای تیز را با ماشین ظرف‌شویی نشویید، چون کُند می‌شوند. همین امر درباره تمام وسایل آشپزخانه‌ای که تیغه تیزی دارند (مانند تیغه‌های غذاساز و خردکن) نیز صدق می‌کند. البته کاردهای میوه‌خوری و کارد کره و پنیرخوری مشکلی ندارند، چون تیز نیستند.

اقلام چوبی مانند قاشق‌های چوبی و تخته‌های برش مواد غذایی ممکن است که تاب بردارند یا ترک بخورند. بنابراین بهتر است که آنها را با دست بشویید. باید هرچیز ظریف یا شکننده‌ای مانند گیلاس‌های پایه‌باریک را با دست بشویید. در کل هرچیزی را که نمی‌توانید یا نمی‌خواهید جایگزین کنید، مانند ظروف سفالی، یادگاری‌های خانوادگی یا ظروف چینی ظریف را در ماشین ظرف‌شویی نشویید.

بیشتر تابه‌ها را نمی‌توان در ماشین ظرف‌شویی شست. تابه‌های چدنی، نچسب، آلومینیومی و سرامیکی قابل‌شست‌وشو در ماشین ظرفشویی نیستند. ماشین ظرف‌شویی روکش ظروف نچسب را از بین می‌برد و موجب خوردگی ظروف آلومینیومی می‌شود. تنها نوع تابه‌ای که می‌توان در ماشین ظرف‌شویی شست، تابه‌ای است که از جنس استیل ضدزنگ باشد. البته بهتر است که این تابه‌ها را نیز در ماشین ظرف‌شویی نشویید. چون قرارگرفتن در معرض رطوبت زیاد ممکن است موجب خوردگی تابه در طول زمان شود.

اگر همراه ظروف بروشور راهنما یا توصیه‌هایی برای شست‌وشو وجود دارد، حتما به آنها توجه کنید. برای بررسی این مسئله می‌توانید به‌دنبال برچسب «قابل‌شست‌وشو در ماشین ظرف‌شویی» یا «dishwasher safe» روی بسته‌بندی یا مهر یا نماد ماشین ظرف‌شویی روی خود محصول بگردید. این مهر یا نماد معمولا به‌شکل کادر کوچکی است که داخلش چند بشقاب یا لیوان قرار دارد. ظروف پلاستیکی و دیس‌هایی بخرید که بتوانند حرارت زیاد ماشین ظرف‌شویی را تحمل کنند.

۸. قاشق و چنگال را بالا قرار دهید

بیشتر ماشین‌های ظرف‌شویی جدید یک قفسه داخلی یا سبد برای نگه‌داشتن کارد و چنگال و قاشق دارند. اگر ماشین ظرف‌شویی شما قفسه سوم جمع‌شونده‌ای دارد، دسته قاشق‌ها و چنگال‌های را داخل شکاف‌های آن قرار دهید. ولی تیغه چاقوها باید به‌سمت پایین باشد. اگر ماشین ظرف‌شویی شما سبد مخصوص قاشق و چنگال دارد، چنگال‌ها و قاشق‌ها را روبه‌بالا قرار دهید تا بهتر تمیز شوند. ولی برای ایمنی بیشتر تیغه چاقوها را روبه‌پایین بگذارید. اگر دسته قاشق‌ها و چنگال‌ها را به‌طرف بالا بگذارید، به‌جای سر آنها دسته‌شان تمیز می‌شود.

چیدن ظروف در قفسه‌ها

بهترین روش چیدن ظروف قراردادن آنها از عقب به جلوست، زیرا می‌توانیم ظروف بیشتری را در قفسه‌ها قرار دهیم.

۱. قفسه بالا

ظروف مناسب برای قفسه بالای ماشین ظرف‌شویی عبارت‌اند از:

فنجان، ماگ، لیوان، گیلاس یا جام، ظروف پلاستیکی، کاسه‌های کوچک، بشقاب‌ها و ظروف کوچک.

۱. ماگ‌ها، فنجان‌ها، گیلاس‌ها و بطری‌های آب را در کناره‌های قفسه بالایی وارونه بچینید. اگر قفسه تاشو با نگهدارنده جام یا گیلاس دارید، برای محافظت بیشتر حین شست‌وشو، پایه گیلاس‌ها را در نگهدارنده محکم کنید.

۲. کاسه‌ها و بشقاب‌های کوچک را بین دندانه‌ها و برجستگی‌ها قرار دهید. طوری آنها را بچینید که روبه‌پایین و به‌سمت مرکز ماشین ظرف‌شویی باشند.

۳. می‌توان ظروف و درهای پلاستیکی را در قفسه بالایی قرار داد (البته اگر قابل‌شست‌وشو با ماشین ظرف‌شویی باشند). ظروف پلاستیکی را نیز مانند کاسه‌های کوچک روبه‌پایین قرار دهید. همیشه باید ظروف پلاستیکی را در قفسه بالایی قرار دهید تا از المنت حرارتی کف دستگاه دور باشند. اگر پلاستیک داغ شود، خمیده می‌شود و تغییرشکل می‌دهد. مطمئن شوید که ظروف پلاستیکی محکم در قفسه بالایی قرار گرفته‌اند و به‌اندازه‌ای کوچک نیستند که وارد شکاف‌ها شوند. ظروف پلاستیکی که می‌افتند ممکن است مسیر چرخش یکی از بازوهای شست‌وشو را مسدود کنند یا روی المنت حرارتی ماشین ظرفشویی بیفتند.

۴. ظروف بلندی مانند کفگیر و ملاقه را صاف روی قفسه بالایی قرار دهید. مطمئن شوید که این ظروف از میان قفسه سر نمی‌خورند یا مسیر بازوهای آبپاش را مسدود نمی‌کنند.

۲. قفسه پایین

ظروف مناسب برای قفسه پایین عبارت‌اند از:

کاسه‌های بزرگ، بشقاب‌های غذاخوری، دیس‌ها، ظروف پخت‌وپز قابل‌شست‌وشو در ماشین ظرف‌شویی و قابلمه‌ها و تابه‌های استیل ضدزنگ.

۱. بشقاب‌های غذاخوری را میان دندانه‌های قفسه پایینی قرار دهید، طوری که سمت کثیف آنها به‌طرف سوراخ‌های بازوی آبپاش باشد. ظروف را روی هم قرار ندهید. این کار موجب تماس‌نداشتن بخشی از آنها با آب و مواد شوینده و جلوگیری از تمیزشدن یکنواخت ظروف می‌شود. برای جلوگیری از روی هم قرارگرفتن بشقاب‌ها، بشقاب‌های کوچک و بزرگ را یکی در میان قرار دهید.

۲. کاسه‌های بزرگ را بین دندانه‌ها یا در کناره‌های قفسه پایینی، در قسمت پشت یا جلو قرار دهید. داخل هر کاسه باید به‌سمت مرکز دستگاه و با زاویه‌ای روبه‌پایین باشد.

۳. ظروف بزرگ‌تر مانند قابلمه‌ها، تابه‌ها و ظروف پخت‌وپز را می‌توان در طول کناره‌ها یا در قسمت عقب قفسه پایینی قرار داد. برای اطمینان از شست‌وشو و آبکشی بهتر این ظروف را با زاویه‌ای روبه‌پایین قرار دهید.

۴. تابه‌های مسطح یا دیس‌ها را در کناره‌ها یا عقب قفسه پایینی و دور از در ماشین ظرف‌شویی قرار دهید. قراردادن آنها جلوی در ممکن است مانع رسیدن ماده شوینده به ظروف دیگر شود.

۵. قاشق‌ها و چنگال‌ها را در سبد مخصوص قاشق و چنگال قرار دهید. از روی هم قراردادن ظروف پرهیز کنید، زیرا ممکن است که مانع از تمیزشدن کامل آنها شود. بعضی از سبدهای قاشق و چنگال دری دارند که در صورت قرارنگرفتن دسته‌های ظروف در داخل شکاف‌های در می‌توان این درها را برگرداند یا برداشت.

۳. قفسه سوم

قفسه یا طبقه سوم ماشین ظرف‌شویی برای قراردادن وسایل کوچکی طراحی شده است که به‌سختی می‌توان آنها را در قفسه‌های بالا و پایین ثابت کرد، مانند:

ماگ؛

کاسه؛

قاشق و چنگال؛

ظروف صافی مانند کفگیر.

هنگام چیدن ظروف ماگ‌ها و کاسه‌ها را روبه‌پایین قرار دهید تا به‌سمت بازوهای آبپاش قرار بگیرند و به‌خوبی تمیز شوند. برای آزادکردن فضا برای ظروف بزرگ در قفسه پایینی می‌توانید از قفسه سوم ماشین ظرف‌شویی استفاده کنید.

پس از چیدن ظروف

پس از چیدن تمام ظروف محفظه مواد شوینده ماشین ظرف‌شویی را بر اساس درجه سختی آب به میزان لازم پر کنید. اگر ظروف خیلی کثیف نیستند، می‌توانید از ماده شوینده کمتر از مقدار توصیه‌شده استفاده کنید. هرگز از ماده شوینده بیش از مقدار توصیه‌شده در راهنمای دستگاه استفاده نکنید، زیرا بقایای آن به‌صورت لکه‌هایی روی ظروف شیشه‌ای باقی می‌ماند. اگر درجه سختی آب منطقه خود را نمی‌دانید، می‌توانید محفظه را تا نیمه پر کنید. سپس تنظیمات شست‌وشو و خشک‌کردن مدنظرتان را انتخاب کنید.

برای کمک به حفاظت از محیط زیست بهتر است که پس از پرشدن ماشین ظرف‌شویی آن را روشن کنید. اگر خشک‌شدن سریع ظروف برایتان مهم نیست، از چرخه خشک‌کردن با گرما استفاده نکنید تا در زمان و مصرف انرژی صرفه‌جویی کنید.

شما بگویید

شاید به‌نظر برخی نحوه چیدن ظروف در ماشین ظرفشویی مسئله چندان مهمی نباشد، ولی همین نکات ظاهرا کم‌اهمیت و ساده در شست‌وشوی بهتر ظروف و افزایش دوام آنها نقش دارند. آیا تابه‌حال به این نکات توجه کرده‌اید؟ کدام‌یک از این نکات برایتان تازگی دارند و کدام‌یک را قبلا می‌دانستید و رعایت می‌کردید؟

منبع: سرگرمی روز

خروج از نسخه موبایل