اخبار فرهنگی و اجتماعی

کدام مناطق جهان بدترین کیفیت هوا را دارند؟

به نقل از ویفروم، بر اساس گزارش جهانی کیفیت هوا شرکت آی‌کیوایر سوئیس در سال ۲۰۲۲، این تجزیه‌وتحلیل نشان داد که از ۱۳۱ کشور، منطقه و قلمرو مورد بررسی، تنها ۱۳ مورد از دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی در مورد سطح غلظت سالانه ذرات معلق PM۲.۵ یا کمتر از ۵ میکروگرم بر متر مکعب در سال ۲۰۲۲ را رعایت کردند که بسیاری از آنها در اقیانوسیه بودند.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که کیفیت هوا تا چه حد در سطح جهان متفاوت است، شهرهایی مانند لاهور پاکستان (۹۷.۴) و دهلی هند (۹۲.۶ میکروگرم ذرات PM۲.۵ در هر متر مکعب) بیش از ۱۰ برابر دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی انتشار داشته‌اند.
ریِکیاویک پایتخت کشور ایسلند با ۳.۳ میکروگرم و تالین پایتخت و بزرگترین شهر کشور استونی با ۴.۸ میکروگرم از معدود شهرهایی بودند که دستورالعمل‌ها را رعایت می‌کردند.
بر اساس این گزارش، آلودگی هوا به‌ویژه جوامع آسیب‌پذیر را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهد، به‌طوری‌که بر اساس این گزارش، بیش از ۹۰ درصد از مرگ‌های ناشی از آلودگی در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط رخ می‌دهد.
آفریقا همچنین آسیای مرکزی و جنوبی به دلیل داشتن بالاترین میانگین سالانه غلظت PM۲.۵ بر اساس جمعیت، آلودگی بیش از حد را نشان دادند.
بیشتر بخوانید:
تنفس هوای مطلوب در تهران بارانی
پیش‌بینی وضعیت آب و هوا تا روز دوشنبه

۲۳۳۲۷۱

منبع : خبر آنلاین