با کمک همکار ایرانی ایلان ماسک کنترل رؤیای‌تان را در دست بگیرید!

یک استارت‌آپ آمریکایی ادعا کرد با کمک گرفتن از یک طراح ایرانی به نام افشین مِهین، رویای کار در خواب را به واقعیت تبدیل کرده و دستگاهی ساخته است که می‌تواند به کاربران کمک کند تا در رویاهای خود به خلق و کشف بپردازند.
به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، تصور کنید از ساعات خواب خود برای کار بر روی پروژه‌های خود استفاده کنید، برای ارائه‌های خود آماده شوید یا مهارت‌های خود را تقویت کنید. اگر چنین چیزی در دسترس باشد خیلی خوب خواهد بود، اینطور نیست؟
اکنون یک استارت‌آپ جدید به نام پرافتیک(Prophetic) ادعا کرده که دستگاهی را توسعه داده است که به افراد کمک می‌کند رویاهای خود را به نفع خود کنترل و از آنها استفاده کنند.
شرکت پرافتیک که در ماه مارس سال جاری تاسیس شد، یک سربند به نام هالو(Halo) ساخته است که می‌تواند حالت خواب یا رویای شفاف(lucid dream) را القا کند. رویای شفاف به زمانی گفته می‌شود که شما از خواب دیدن خود آگاه هستید و می‌توانید محتوای رویاهای خود را دستکاری کنید.
شرکت «پرافتیک» می‌گوید که استفاده از Halo می‌تواند رویاهای شما را به یک فضای کاری مجازی تبدیل کند که در آن می‌توانید هر کاری را که می‌خواهید، انجام دهید.
اریک وولبرگ بنیانگذار و مدیرعامل پرافتیک می‌گوید: شما چه مدیر عامل باشید، چه یک ورزشکار یا یک طراح وب، می‌توانید از رویاهای خود برای تمرین، ایجاد یا کشف احتمالات جدید استفاده کنید.

هالو
سربند Halo اولین وسیله‌ای نیست که ادعا می‌کند رویای شفاف را القا می‌کند. بسیاری از محصولات دیگر مانند سربند، ماسک چشم، الکترود و مکمل‌ها به شما کمک می‌کنند تا این شفافیت را به دست آورید. با این حال، پرافتیک می‌گوید که دستگاه آن متفاوت و موثرتر است، زیرا از پرتوهای متمرکز فراصوت برای تحریک یک منطقه خاص از مغز که در رویای شفاف درگیر می‌شود، استفاده می‌کند.
پرتوهای فراصوت که برای نظارت بر سلامت نوزاد در رحم(سونوگرافی) نیز استفاده می‌شوند، می‌توانند بخش‌های مسئول تصمیم‌گیری و آگاهی را در مغز فعال کنند و در نتیجه شفافیت را تحریک کنند.

پرافتیک با افشین مهین، بنیان‌گذار شرکت Card۷۹ و طراح دستگاه «نورالینک N۱» برای ایجاد Halo همکاری می‌کند.
نورالینک شرکتی است که توسط ایلان ماسک تاسیس شده و به دنبال توسعه یک ایمپلنت مغزی است که با آن بتوان به افراد ناتوان بر اثر سکته مغزی کمک کرد. ضمن این که چنین محصولی می‌تواند کاربردهای بی‌شماری داشته باشد.
پرافتیک می‌گوید که پتانسیل رویای شفاف فقط حل مشکلات خاص نیست، بلکه یافتن راه‌های جدید و خلاقانه برای نزدیک شدن به موضوعاتی است که در بیداری نمی‌توانید به آنها فکر کنید. به عنوان مثال، یک ریاضیدان ممکن است پاسخ دقیق یک مسئله ریاضی را در خواب پیدا نکند، اما ممکن است روش‌های جدیدی را کشف کند.
وولبرگ می‌گوید آنها می‌خواهند به مشتریان خود کنترل را ارائه کنند.
با این حال، همه ادعای پرافتیک را باور نکرده‌اند. آنتونیو زادرا، استاد روانشناسی در دانشگاه مونترال و متخصص خواب و رویا می‌گوید که القای رویای شفاف به این سادگی نیست. وی خاطرنشان کرد که بسیاری از افرادی که رویای شفاف را تجربه می‌کنند، اغلب فراموش می‌کنند که در حال خواب دیدن هستند یا خیلی زود از خواب بیدار می‌شوند.
او همچنین گفت که کنترل یک رویا سخت‌تر از تصور ماست و نیاز به تمرین و مهارت زیادی دارد. وی پیشنهاد کرد که افراد از تکنیک‌های دیگری مانند مدیتیشن، ثبت رویاها و تجسم برای افزایش شانس کنترل رویاهای خود استفاده کنند.
وولبرگ با استناد به یک مجموعه مطالعات که سطح فعال شدن قشر پیش‌پیشانی مغز را با توانایی کنترل رویا مرتبط می‌کرد، به این تردید پاسخ داد. او گفت که هرچه تحریک بیشتر باشد، کاربران بهتر می‌توانند اهداف خود را کنترل کنند. وی همچنین خاطرنشان کرد که بسیاری از مطالعات، انجام آزمایش‌های اضافی را برای تایید فرضیه‌های خود توصیه می‌کنند.
محصول پرافتیک متکی بر تحقیقات انجام شده توسط موسسه Donders است که یک مرکز تحقیقات مغز در هلند است.
پرافتیک از روی مطالعات این موسسه تعیین خواهد کرد که چه مناطق خاص و مشخصی از مغز باید مورد هدف قرار گیرد و فرکانس امواج فراصوت برای القای رویاهای شفاف باید چگونه باشد. این شرکت انتظار دارد این داده‌ها را در بهار ۲۰۲۴ دریافت کند و دستگاه‌های خود را در بهار ۲۰۲۵ عرضه کند.
وولبرگ تخمین می‌زند که هالوها حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار قیمت داشته باشند و مشتریان می‌توانند این محصول را از قبل با پیش‌پرداخت ۱۰۰ دلاری قابل استرداد رزرو کنند.
وولبرگ اعلام نکرده که تاکنون چند نفر سفارش ثبت‌ کرده‌اند، اما گفت که چند هفته اول پس از افتتاح سیستم رزرو توسط شرکت، چند صد هزار دلار درآمد از آن حاصل شده است که نشان می‌دهد لیست انتظار برای هالو، هزاران نفر را شامل می‌شود.
انتهای پیام

منبع : ایسنا

خروج از نسخه موبایل